Before & After: West End Bathroom Remodel

My clients came to me about two years ago wanting to update their tired and dated bathroom. They needed a better function, layout and look to work for their family of 4. So after mapping out their floor plan, I went to work changing up the layout. Instead of having a separate tub and small shower, I decided to make better use of the space and add a tub/shower combo. In order to get the tub/shower combo in the space, we needed to move the toilet, which luckily wasn’t too much of an issue. Adding this tub/shower also gave us the opportunity to add some much needed storage in the bathroom, which they had a serious lack of to begin with. By switching the toilet to where the tub was, we were also able to gain extra space to include a 48″ vanity, which was a great change from the pedestal sink they had been use to using. Another change we made to the space was vaulting the ceiling, which created the illusion of much more space in the bathroom. Since we vaulted, we were able to add in a skylight to make the bathroom feel nice and bright! Scroll below to see all the before and after shots of this bathroom remodel.

Before with the separate tub and half wall separating the toilet and the tub.
Another view of the back wall of the bathroom.
You can tell they were lacking some storage here.
The corner shower was not working for them. You can also see the wall that was built out for plumbing that was taking up space, so that had to go as well.
This was the view from the bathroom door.
Here’s the updated view from the bathroom door.
Check out that vaulted ceiling, with those beams and the added skylight!! The beams were a decorative addition and they turned out so great!
By making the tub and shower as one unit, we were able to get extra storage with open shelves and a cabinet below in the corner.
This was a way better use of space, than having the toilet hide over in the corner behind a half wall for the tub.
The custom vanity turned out beautifully! Paint Color – Benjamin Moore Soot
I love the mix of metals we used in the space.
Here you can see the extra storage space we were able to add in the corner. Perfect for holding towels in the baskets on shelves and the rest of your items in the cabinet below. We also stained the shelves to match the ceiling beams to create continuity.